rawatjeragat

Rawatan jeragat berkesan

jeragat

jeragat-muka

Ramai yang tidak faham dengan punca jeragat.Mereka beranggapan bahawa dengan menyapu krim dimuka dan makan beberapa produk makanan tambahan sahaja masalah mereka akan pulih.

Ini adalah konsep yang salah sama sekali dan hasilnya anda dibayangi kebingungan kerana sudah berkilo-kilo krim dicuba dan berpuluh-puluh produk digunakan masalah anda tidak pernah selesai.

Malahan ada yang menghabiskan beribu-ribu ringgit  membuat rawatan laser tetapi masalah selesai hanya seketika sahaja..Jeragat akan timbul  datang balik selepas beberapa bulan kemudian kerana punca jeragat bukan sahaja disebabkan kulit luaran sahaja.

Mengapa perkara ini terjadi  ?

Jawapannya mudah ringkas sahaja.Jeragat terjadi disebabkan oleh faktor hormon, genetik,cuaca dan penggunaan alat kosmetik yang mengandungi pengelupasan.Faktor umur adalah faktor utama. Kebiasaan jeragat terjadi kepada wanita yang berusia 25 tahun keatas. Perubahan hormon yang berlaku kepada mereka menyebabkan jeragat terjadi.

Perubahan hormon ini biasa berlaku?

  • Semasa proses kehamilan dan mengandung.
  • Selepas bersalin atau melahirkan anak.
  • Kedatangan haid yang tidak stabil.
  • Pra monopause
  • Monopuase
  • Penggunaan ubat-ubatan kimia yang menggangu hormon seperti pil perancang dll

Faktor yang kedua terjadinya jeragat ?

  • Penggambilan makanan kesihatan yang tercemar dengan bahan GMO dan sintentik.
  • Penggunaan pil vitamin dan makanan tambahan yang tidak berkualiti.
  • Pengambilan makanan yang tercemar dengan suntikan hormon seperti ayam,daging dll.
  • Penggunaan kosmetik yang mengandungi pengelupasan.

Faktor ketiga terjadi jeragat?

  • Dedahan cuaca panas yang terlampau dan lama.
  • Dedahan cahaya matahari yang mengandungi UV.
  • Bekerja ditempat panas dll.

Faktor pertama dan kedua adalah merupakan faktor yang terbesar dan faktor ketiga adalah faktor sampingan.

Jadi bagaimana nak rawat jeragat dengan berkesan ?

Penemuan saintifik dan sudah terbukti berkesan andalah menggunakan kaedah alternatif yang selamat dan berkesan menggunakan kaedah biochemic iaitu kaedah homeopati menggunakan garam tisu mineral.Bebas kesan sampingan sebab menggunakan mineral semulajadi dan bukannya bahan kimia serta boleh diambil oleh semua orang bahkan kanak-kanak sekali pun selamat.

Tetapi konsep perubatan homeopathy bukanlah bersifat “sniper” iaitu menembak tepat kepada masalah kesihatan seperti kebanyakkan ubat-ubat yang berkonsep “drug”. Sebaliknya remedi homeopathy menjadi “askar peninjau” yang mengenal pasti punca masalah dan akan bertindak merawat punca masalah tersebut. Tidak dinafikan kadang-kadang remedi homeopathy memang agak lambat, tetapi kesannya boleh diharapkan.
Ini bermakna jika merawat jeragat, bukan hanya jeragat sahaja yang dirawat tetapi remedi homeopathy akan merawat seluruh badan. Secara logiknya jika terjadi jeragat maka akan ada puncanya seperti masalah hormon yang menjadi masalah utama setiap wanita. Terjadinya jeragat pada seseorang wanita itu disebabkan oleh faktor mengandung, mengambil pil perancang dan hormone replacement therapy (HRT), di mana semuanya akibat masalah hormon. Selain dari faktor genetik, bangsa dan terdedah kepada sinaran matahari (UV).
Sepia 200

Penggunaan krim luaran sahaja tidak mencukupi bagi jeragat yang sudah lama terjadi dan sukar untuk dipulihkan.Oleh itu menjadi tanggungjawab kita memulihkan secara dalaman. Kini dengan teknologi biochemic daripada cabang homeopati.Kak Zu telah membawa masuk satu rumusan biochemic yang sudah terbukti memulihkan jeragat yang sukar pulih,jeragat yang jauh duduk dibawah kulit dan jeragat yang sudah lama dan merebak.namun begitu ia juga amat sesuai bagi mereka yang menghidapi jeragat biasa atau permulaan.

Remedy biochemic yang dimaksudkan adalah sepia 200. Remedy ini dihasilan daripada remedy garam tisu mineral yang sudah terbukti berkesan merawat jeragat. Sepia 200 dihasil dengan rumusan homeopathy yang begitu selamat sehingga kanak-kanak umur 6 bulan pun boleh mengambilnya tanpa sebarang kesan sampingan

Sepia 30, 200, 1M dan 10M (mengikut pontensi)

Sepia adalah remedy homeopathy yang mengaitkan semua masalah gangguan hormone (hormone imbalance), terutama yang terjadi kepada wanita melepasi umur 40 an yang akan terjadi perubahan di kulit seperti melasma, hyperpigmentation dan blackhead. Ketiga-ketiga masalah tersebut adalah berbentuk jeragat kehitaman atau coklat yang mencacat penampilan muka seseorang wanita.

Selain jeragat Sepia juga boleh membantu meringankan kesakitan sewaktu haid dan symptom menopause, masalah haid, kehilangan libido, rambut menipis dan kemurungan.

Sepia 200 bertugas memembaiki tisu-tisu dan sel -sel kulit yang mati, menyingkirkan kesan jeragat dan bintik-bintik hitam diwajah secara dalaman. Sepia 200 juga sungguh lembut tindakannya tanpa menyebabkan kesan pengelupasan yang akan menipiskan kulit. Selain itu sepia 200 memberi nutrisi yang baik untuk kesihatan kulit. Memperbaiki struktur kulit yang rosak dan mengenerasikan

Melasma Free

Masalah jeragat sering menganggu penampilan sesorang wanita, namun masalah jeragat jarang-jarang terjadi kepada lelaki. Ini ialah kerana jeragat atau melasma adalah berkaitan masalah hormon, dan boleh dikatakan wanita mengalami masalah ketidakstabilan hormon lebih kerap berbanding lelaki.   Kebanyakkan masalah kesihatan wanita adalah berpunca dari ketidakstabilan hormon seperti jeragat.

Kenapa Biochemic ?

Biochemic atau garam tisu adalah persediaan homeopathy di dalam bentuk mineral inorganic yang menyamai garam mineral yang terdapat di dalam tubuh manusia. Terdapat 12 garam mineral di dalam tubuh manusia, seperti yang telah dibuktikan oleh pengasas perubatan biokimia atau biochemic iaitu Dr Shuessler seorang doktor  Jerman yang mengkaji abu mayat pada akhir tahun 1880 dan mendapati terdapat 12 garam mineral di dalam tubuh manusia.

Pada pendapat Dr Shuessler 12 garam mineral ini amat penting untuk mengimbang aktiviti selular (cellular activity) dan kesihatan pada umumnya. Kekurangan garam mineral ini adalah amat kritikal untuk tubuh mengimbang sistem tubuh dan terjadi ketidakselesaan pada tubuh (dis-ease) . Penemuan ini telah memanfaatkan  jutaan orang dengan mengguna kaedah biochemic pada potensi rendah untuk membantu mempercepatkan penyerapan nutrient, proses ini akan menguatkan dan menambah tenaga kepada tisu-tisu yang hidup. Garam tisu akan memberi sokongan kepada fungsi sel yang lebih cekap mengekalkan tahap kesihatan pada tahap terbaik, menambah baik keadaan fizikal dan emosi.

Garam tisu akan membantu fungsi asas sel-sel termasuk mengimbang kuantiti air, penghadaman, menyahtoksin, elastisiti sel-sel, menambah oksigen, membekal nutrisi dan sodium-postasium pada kadar yang stabil. Kaedah ini telah terbukti berkesan lebih 200 tahun, malah amat selamat untuk bayi baru lahir, ibu mengandung dan dewasa. Melasma Free adalah gabungan beberapa remedi garam tisu yang digelar sebagai “bioplasma”. Bioplasma ini akan membantu mengimbang hormon dan akan menghapus jeragat atau melasma  yang menganggu penampilan anda.

Punca Jeragat (Melasma/Chloasma)

Punca terjadi melasma tidak dapat dikenalpasti sehingga kini, tetapi hasil dari kajian patologi (kajian penyakit), melasma mungkin berpunca dari pengambilan pil perancang, terapi penganti hormon (HRT dan progesterone), ubat penenang, sejarah di dalam keluarga dan  kerap terdedah kepada sinaran matahari. Kebanyakkan kes melasma atau  jeragat adalah berpunca kerana terdedah kepada sinaran uv yang terlalu kerap.

Kerap kali wanita mengandung juga akan mengalami jeragat, ia dipanggil chloasma. Wanita mengandung akan mengalami pertambahan hormon estrogen, progesterone dan melanocyte stimulating hormone (MSH) sewaktu trimester kedua dan ketiga. Begitu juga wanita yang mengambil terapi penganti hormon sewaktu pra dan selepas menopause, di mana hanya hormon estrogen yang menguasai tubuh wanita tersebut.

Cara terbaik untuk “consume” kedua-dua remedi ini dengan mengguna kaedah selang-seli kalau orang kampung saya kata “alternate”. Contohnya begini tidak semestinya di mulai dengan Sepia 200 atau Melasma Free.
Jika anda bermula dengan mengambil Melasma Free contoh hari pada hari Isnin, esoknya hari Selasa Sepia 200 pula.
  • Isnin – 4 biji Melasma Free di kemam/hisap sebelum makan atau sewaktu perut kosong 3 kali sehari.
  • Selasa – 4 biji Sepia 200 di kemam/hisap sebelum makan atau sewaktu perut kosong 3 kali sehari.
  • Rabu – Melasma free, ulang langkah seperti di atas
  • Khamis – Sepia 200, ulang langkah seperti di atas
  • Jumaat – dan seterusnya sampai habis dan order yang baru.

 

Fragaria vesca adalah tumbuhan anugerah Allah kepada manusia

Setiap kali saya mengkaji tumbuhan mahupun buah-buahan, walaupun sudah beribu-ribu jumlahnya saya masih terpegun dengan ciptaan Allah untuk kita. Fragaria vesca atau Strawberi adalah salah satu darinya.

Fragaria vesca adalah buah liar atau juga dipanggil wild berry yang mempunyai rasa yang enak berasal dari Hemisfera Utara dan popular diseluruh dunia. American Journal of Clinical Nutrition telah mengklasifikasikan Fragaria vesca mempunyai antioxidant yang tinggi dan diantara berries, Fragaria vesca ditempat ketiga mempunyai antioxidant tertinggi.

Fragaria vesca yang diproses secara homeopathy telah diamalkan secara meluas di Eropah sebagai suplemen untuk penjagaan gigi kerana kemampuan Fragaria vesca untuk memutihkan gigi dan membuang tar. Selain dari itu Fragaria vesca juga berkeupayaan untuk menghalang dari terjadinya calculi (batu karang) di organ-organ seperti buah pinggang, hempedu dan saluran kencing.

Fragaria mempunyai manfaat yang tidak terhingga untuk kulit kerana ia juga mempunyai fungsi antioxidant. Seperti yang diketahui antioxidant berfungsi menghalang sel-sel dari rosak dan melambatkan proses penuaan. maka ianya juga mampu menghalang atau membina sel kulit baru untuk menghalang jeragat dari terjadi atau menghilangkan jeragat yang sudah terjadi.

Secara mudahnya jika Fragaria vesca mampu memutihkan gigi, tidak hairanlah jika Fragaria vesca juga boleh mencerahkan kulit. Hasil dari pengalaman saya, para pengamal Fragaria vesca akan mendapat kulit yang lebih cerah, gebu dan menawan selepas 3-6 bulan mengamalnya.

Bagaimana saya tidak terpegun dengan anuegerah Allah melalui Fragaria vesca. Sila lihat bahan yang terkandung didalamnya ;

Cissotanic
• Malic and citric acids
• Sugar
• Pectin
• Vitamin C
• Potassium
• Manganese
• Fiber
• Ellagitannins
• Pelargonidin
• Cyanidin
• Anthocyanins (menjadikan buah berry merah, dan ini menjadikan Fragaria vesca sebagai antioxidant yang kuat menghalang sel dari rosak)
• Ellagic Acid
• Iodine
• Folate
• Riboflavin
• Vitamin B5
• Omega-3 fatty acids
• Vitamin B6
• Vitamin K
• Magnesium
• Copper
Daunnya mengandungi;

Tannins
• Ellagitannins ( Agrimoniin, Pedunculagin, Proanthocyanins, Flavonoids)
• Salicylic Acid
• Caffeic Acid
• Chlorogenic Acid
Fragaria vesca bertindak sebagai;

Antioxidant
• Laxative
• Diuretic
• Astringent
• Anti-inflammato

 

Disarankan untuk mengambil selama 90 hari berturut-turut untuk mendapat kesan yang terbaik
FAQ
1. Saya hamil dan mengandung,boleh ambil remedy ini?
Boleh, sepia dan melasme free adalah remedy oral yang kaya dengan garam mineral dan baik untuk ibu-ibu mengandung dan anak dalam kandungan.
2. Adakah ubat ini dapat kelulusan dan ada KKM ?
Sepia,melasme free, carmino complexion cream dan merry gold soap bukan di lkasifikasikan sebagai ubat  dan tidak tertakluk dengan akta racun 1952. Oleh itu semua remedy single homeopathy bukannya ubat dan tidak perlu KKM.
3. Adakah remedy ini halal ?
Ya.sudah tentunya halal,kandungannya tiada unsur-unsur binatang dan meragukan.
4. Bolehkah ambil dengan ubat lain?
Boleh, jarakakan 1-2 jam dan jangan ambil serentak
5. Berapa lamakah tempoh keberkesanannya?
Tempoh bergantung pada masalah dan punca jeragat samada masalah hormon dll. Cadangan hendaklah diambil dalam tempoh 3-5 bulan untuk mendapatkan kesan terbaik dan penyembuhan secara holistik.
6. Bagaimanakah cara cepat nak membelinya?
Cara cepat sila SMS code M3 atau M4 ke 0123400557
7. Apa beza M3 dan M4?
M4 adalah set lengkap terdiri daripada 4 produk dengan 2 remedy oral,1 soap dan 1 cream.Manakala M3 tiada cream. Jika jeragat anda masalah berpunca daripada hormon,genetik set M3 memadainya. Jika jeragat berpunca daripada cuaca,dan dedahan panas serta kulit mengelupas set M4 baik untuk anda. Set M4 ini sesuai dan bagus sekali bagi mereka yang ingin mencatikakan kulit dan memutihkan secara semulajadi kerana cream carmino complexion yang digunakan sebelum tidur baik untuk nutrisi kulit.
8. Saya takut nak beli online,takut kena tipu?
Kami menjalankan perniagaan secara jujur di online sudah sekian lama. Pelanggan kami tiada masalah menerima pesanan mereka.
9. Berapa lamakah proses penghantaran?
Kami menggunakan khidmat poslaju.Anggaran sampai 1-3 hari bekerja di semenanjung. 2-5 hari bekerja di sabah dan sarawak.
10. Bilakah pesanan akan dipos jika bayaran sudah dibuat?
Kami akan semak bayaran anda dan jika bayaran sudah disahkan.Pengeposan akan dibuat pada hari yang sama bagi order sebelum 4 pm. Dan selepas 4 pm akan dipos keesokan harinya.
11. Produk ini asal dari mana?
Material produk diimport dari Pakistan dan India. Formulasi dibuat oleh pakar homeopathy Dr Anwar dari Malaysia.semua bahan yang digunakan halal dan suci.
Antara testimonial mereka yang sudah berjaya
lovelysuzie
Disclaimer: Testimonials do not guarantee the outcome, and individual results may vary.
Testimonial dr FB oleh lovely Suzie dah 10 kali laser jeragat masih tidak sembuh dengan remedy homeopatu jeragat sudah pudar.TQ pada suzie

wpid-photogrid_1393345585304.jpg

wpid-photogrid_1393311844673.jpg

testi33

testi3

testimonial

jeragat testimonial

Disclaimer: Testimonials do not guarantee the outcome, and individual results may vary

Order sila sms/whatsapp dengan code

M3  ke   0123400557

Set M3 tediri daripada 3 produk ,sepia,melasme,merrygold soap)

M4   ke   0123400557

Set M4 tediri daripada 4 produk ,sepia,melasme,merrygold soap dan cream carmino)

atau 

SMF   ke   0123400557

Set SMF tediri daripada 3 produk ,sepia,melasme dan Fragaria Vesca)

 

wpid-photogrid_1393345585304.jpg
Disclaimer: Testimonials do not guarantee the outcome, and individual results may vary.

Kini set rawatan jeragat M3 hanya RM150 sahaja terdiri daripada 3 produk iaitu Sepia 200,Measme free dan merry gold soap.Pos percuma seluruh Malaysia

Kini set rawatan jeragat M4 hanya RM190 sahaja terdiri daripada 4 produk iaitu Sepia 200,Measme free,carmino complexion cream dan merry gold soap.Pos percuma seluruh Malaysia

Apa beza M3 dan M4 dan SMF

M4 adalah set lengkap terdiri daripada 4 produk dengan 2 remedy oral,1 soap dan 1 cream.Manakala M3 tiada cream.

SMF pula terdiri 3 produk terdiri daripada remedy oral sahaja seperti melasme free,sepia dan fragaria vesca

Order sila sms/whatsapp dengan code

M3  ke   0123400557

Set M3 tediri daripada 3 produk ,sepia,melasme,merrygold soap)

M4   ke   0123400557

Set M4 tediri daripada 4 produk ,sepia,melasme,merrygold soap dan cream carmino)

atau 

SMF   ke   0123400557

Set SMF tediri daripada 3 produk ,sepia,melasme dan Fragaria Vesca)

51 thoughts on “rawatjeragat

  1. Salam, saya nk tanya fragaria vesca tu berbentuk tablet atau cream?kalau saya ambil set m4, bleh tk nk tambah order fragaria vesca satu shj?tq

    1. Cecair
      sebotol fragaria rm80

  2. Blh sy tny berapa lama kita akan nampak ia berkesan, walaupun muka kita br ada pigmentasi

    1. Ubatjeragat.com/faq

  3. Saya nak order..brape kosnya

    1. Ubatjeragat.com/rawatjeragat

    2. Please email asap

  4. Ndak cuba duluu..betul ke benda nie…kesian isteri sy dah byk duit dah cuba pelbagai produk di pasaran…

    1. Ubatjeragat.com/rawatjeragat

  5. I need m4. I did not take any kind of medicine. Maybe exposed to the sun cause i love outdoor activities.

    1. Ubatjeragat.com/rawatjeragat

  6. I need m4. I did not take any kind of medicine. Maybe exposed to the sun cause i love outdoor activities.

    1. Ubatjeragat.com/rawatjeragat

  7. Ingin mencuba dahulu nampak bagus dan berkesan

    1. Ubatjeragat.com/rawatjeragat

  8. Wish to know whether any side effect after putting the cream…like peeling of skin.

    1. Ubarjeragat.com/faq

  9. salam kalau nak order sephia 200 saja berapa rm

    1. Wasalam.sepia sahaja rm80 sebotol

  10. Risau dengan jeragat saya..macam2 produk dah saya cuba

    1. ubatjeragat.com/rawatjeragat

  11. klu jerawat pun blh guna produk nie ker?

    1. jerawat kena rujuk ubatjerawat.com

    2. jerawat rujuk ubatjerawat.com

  12. Hello. Harga untuk m4 berapa

    1. rm190

  13. Nak try sngat mana la tau jeragat yg dah bertahun ni boleh hilang..

  14. Hi…nak tanya kalau ibu yg menyusu baby blh ke ambil product ni?

    1. boleh

  15. Skg sy berusia 30an..muka sy berjeragat bermula waktu umur saya 18 thn.skrg sy hamil n sy nmpk jeragat saya makin menjadi2..
    Klu sy nk bl produk ni
    Sy di sarankan bl m4 ke m3
    Terima kasih

    1. set smf
      ubatjeragat.com

  16. tlg la bantu saya. :'(

  17. tak reti yg mana satu nak pilih m3 m4 smf.. mana yang elok ni..pliz consult

  18. dah bermcm..2 ubat dan krim yg saya tlh guna…yg ni ada jaminan x.

  19. Saya nk tanya, 1 set M4, boleh tahan berapa bulan penggunaan. Tq.

    1. 2 bulan

  20. Berminat utk membeli produk set 4.

  21. Boleh beri gambar setiap M4 product?

    Berapa lama tahan setiap product?

    1. ubatjeragat.com

  22. btol ke mcm x percaya la..mane ade ubat jeragat dlm dunia ni..kecuali operation muka tukar kulit muka. mak sya pun dh beribu ringgit habis smpai ke sudah pun x hilang

  23. I nak order mcm mne

    1. ubatjeragat.com/melasma

  24. Salam..berapa harga satu set dan macamana cara nak order serta pembayarannya?

    1. ubatjeragat.com/melasma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *