Posted on

Kenapa jeragat sukar untuk hilang?

 

 

Jeragat oh Jeragat Susah Betul Nak Hilang!

 

Ramai sangat makcik dan pakcik bawang yang sibuk dok tegur muka ko kenapa naik bintik, kenapa jadi hitam atas bibir dan kenapa-kenapa? sehingga boleh jadi stress. Makcik dan pakcik bawang pun banyak petua itu dan ini, guna itu dan itu dan sapu segala macam bahan sehingga ada yang cadangan mengguna laser atau buat pengelupasan.

Laser bukannya murah ko, paling murah pun RM1500, itu pun kalau tempat rawatan yang biasa-biasa, kalau pusat rawatan berjenama mau lebih lagi. Dah tu kena bayar penuh untuk seluruh rawatan, walaupun ada banyak sesi rawatan yang perlu dibuat, yang penting pusat tersebut dapat duit, berkesan ke atau tidak atau apa nak jadi pun mereka dah pegang duit. 99% yang buat laser telah menyesal kerana termakan petua makcik dan pakcik bawang.

Biochemic Untuk Rawat Jeragat?

 

Kemam-kemam kulit jadi cun, macam tu lah mesej yang diterima dari seorang pembeli yang telah pudar 90% jeragatnya setelah mengambil remedy biochemic. Terdapat komen nakal dari sesetengah pengamal perubatan konvensional (perubatan di hospital atau klinik biasa). Mereka komen remedy biochemic placebo je (placebo ni tidak ada kesan penyembuhan pun temberang aje), yang peliknya sis ni ambil SP30PN30 dan BA30 jeragat dah pudar 90%, placebo ke tu? Sis ni juga pernah ambil set SMF (Sepia 200Melasma Free dan Fragaria Vesca), set ni juga telah membantu memudarkan jeragat dia tapi dia nak try remedy baru, jadi sis cadangkan SP30, PN30 dan BA30.. dalam sebulan hasilnya 90% dah pudar.

Sis ini juga mengambil SSQ-3 untuk kesihatan usus, ramai yang tidak sedar pelbagai masalah penyakit kulit sebenarnya berpunca dari usus. Secara logic atau untuk mudah difahami, kenapa perubatan konvensional sendiri untuk menurunkan suhu badan yang tinggi ketika demam, doctor akan memasukkan ubat ke dalam dubur? dan walla sekelip mata panas dan demam tu terus kebah? Perubatan apa pun sedar segala punca penyakit datangnya dari usus, lubuk segala bakteria dan virus.

Rawatan biochemic atau juga dikenali sebagai cell salts, dalam bahasa kita ada yang menterjemahkan kepada garam tisu. Biochemic adalah sama kaedahnya dengan homeopathy, malah ramai yang mengatakan biochemic adalah homeopathy. Konsepnya sama, cara penyediaan remedy pun sama, Cuma biochemic ni lebih berunsurkan mineral. Sebagai contoh garam adalah mineral, biochemic mengguna nama Natrium Muriaticum atau Nat mur. Nat mur juga membantu untuk melegakan symptom jeragat yang dideritai oleh individu yang berkulit kering.

Krim, Serum dan Sabun Membantu Tak?

 

Terus terang sis cakap, sabun, serum dan krim memang membantu, terutama yang berasaskan herba dan minyak pati (essential oil). Herba dan minyak pati mempunyai khasiat perubatan yang tinggi dan selamat. Herba dan minyak pati ini akan menyerap ke dalam kulit dan membantu menambah nutrisi ke dalam kulit. Berbeza dengan krim, sabun dan serum berasaskan kosmetik yang mempunyai bahan kimia dan sintetik, bahan-bahan ini akan menyerap ke dalam kulit dan memudaratkan hati serta buah pinggang.

Muka gebu plowles (flawless) pun, jika hati dan buah pinggang tak sihat, apa gunanya. Sis ada sorang pembeli yang akan diserang sakit perut seolah-olah gastrik tetapi sebenarnya hati dia dan rosak akibat mengambil produk yang janji kesan yang pantas untuk cantik… drive kereta laju pun bahaya inikan pula produk kecantikkan yang ditelan.

 

Ingin konsultasi remedy yang sesuai dengan jeragat anda sila klik ====> https://klix.cc/4Swaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *