Rawatan jeragat berkesan

jeragat

 

jeragat-muka

 

Ramai yang tidak faham dengan punca jeragat.Mereka beranggapan bahawa dengan menyapu krim dimuka dan makan beberapa produk makanan tambahan sahaja masalah mereka akan pulih.

Ini adalah konsep yang salah sama sekali dan hasilnya anda dibayangi kebingungan kerana sudah berkilo-kilo krim dicuba dan berpuluh-puluh produk digunakan masalah anda tidak pernah selesai.

Malahan ada yang menghabiskan beribu-ribu ringgit  membuat rawatan laser tetapi masalah selesai hanya seketika sahaja..Jeragat akan timbul  datang balik selepas beberapa bulan kemudian kerana punca jeragat bukan sahaja disebabkan kulit luaran sahaja.

Mengapa perkara ini terjadi  ?

Jawapannya mudah ringkas sahaja.Jeragat terjadi disebabkan oleh faktor hormon, genetik,cuaca dan penggunaan alat kosmetik yang mengandungi pengelupasan. Faktor umur adalah faktor utama. Kebiasaan jeragat terjadi kepada wanita yang berusia 25 tahun keatas. Perubahan hormon yang berlaku kepada mereka menyebabkan jeragat terjadi.

Perubahan hormon ini biasa berlaku?

  • Semasa proses kehamilan dan mengandung.
  • Selepas bersalin atau melahirkan anak.
  • Kedatangan haid yang tidak stabil.
  • Pra monopause
  • Monopuase
  • Penggunaan ubat-ubatan kimia yang menggangu hormon seperti pil perancang dll

Faktor yang kedua terjadinya jeragat ?

  • Penggambilan makanan kesihatan yang tercemar dengan bahan GMO dan sintentik.
  • Penggunaan pil vitamin dan makanan tambahan yang tidak berkualiti.
  • Pengambilan makanan yang tercemar dengan suntikan hormon seperti ayam,daging dll.
  • Penggunaan kosmetik yang mengandungi pengelupasan.

Faktor ketiga terjadi jeragat?

  • Dedahan cuaca panas yang terlampau dan lama.
  • Dedahan cahaya matahari yang mengandungi UV.
  • Bekerja ditempat panas dll.

Faktor pertama dan kedua adalah merupakan faktor yang terbesar dan faktor ketiga adalah faktor sampingan.

Jadi bagaimana nak rawat jeragat dengan berkesan ?

Penemuan saintifik dan sudah terbukti berkesan andalah menggunakan kaedah alternatif yang selamat dan berkesan menggunakan kaedah biochemic iaitu kaedah homeopati menggunakan garam tisu mineral.Bebas kesan sampingan sebab menggunakan mineral semulajadi dan bukannya bahan kimia serta boleh diambil oleh semua orang bahkan kanak-kanak sekali pun selamat.

Tetapi konsep perubatan homeopathy bukanlah bersifat “sniper” iaitu menembak tepat kepada masalah kesihatan seperti kebanyakkan ubat-ubat yang berkonsep “drug”. Sebaliknya remedi homeopathy menjadi “askar peninjau” yang mengenal pasti punca masalah dan akan bertindak merawat punca masalah tersebut. Tidak dinafikan kadang-kadang remedi homeopathy memang agak lambat, tetapi kesannya boleh diharapkan.
Ini bermakna jika merawat jeragat, bukan hanya jeragat sahaja yang dirawat tetapi remedi homeopathy akan merawat seluruh badan. Secara logiknya jika terjadi jeragat maka akan ada puncanya seperti masalah hormon yang menjadi masalah utama setiap wanita. Terjadinya jeragat pada seseorang wanita itu disebabkan oleh faktor mengandung, mengambil pil perancang dan hormone replacement therapy (HRT), di mana semuanya akibat masalah hormon. Selain dari faktor genetik, bangsa dan terdedah kepada sinaran matahari (UV).
Sepia 200

Penggunaan krim luaran sahaja tidak mencukupi bagi jeragat yang sudah lama terjadi dan sukar untuk dipulihkan.Oleh itu menjadi tanggungjawab kita memulihkan secara dalaman. Kini dengan teknologi biochemic daripada cabang homeopati.Kak Zu telah membawa masuk satu rumusan biochemic yang sudah terbukti memulihkan jeragat yang sukar pulih,jeragat yang jauh duduk dibawah kulit dan jeragat yang sudah lama dan merebak.namun begitu ia juga amat sesuai bagi mereka yang menghidapi jeragat biasa atau permulaan.

Remedy biochemic yang dimaksudkan adalah sepia 200. Remedy ini dihasilan daripada remedy garam tisu mineral yang sudah terbukti berkesan merawat jeragat. Sepia 200 dihasil dengan rumusan homeopathy yang begitu selamat sehingga kanak-kanak umur 6 bulan pun boleh mengambilnya tanpa sebarang kesan sampingan

Sepia 30, 200, 1M dan 10M (mengikut pontensi)

Sepia adalah remedy homeopathy yang mengaitkan semua masalah gangguan hormone (hormone imbalance), terutama yang terjadi kepada wanita melepasi umur 40 an yang akan terjadi perubahan di kulit seperti melasma, hyperpigmentation dan blackhead. Ketiga-ketiga masalah tersebut adalah berbentuk jeragat kehitaman atau coklat yang mencacat penampilan muka seseorang wanita.

Selain jeragat Sepia juga boleh membantu meringankan kesakitan sewaktu haid dan symptom menopause, masalah haid, kehilangan libido, rambut menipis dan kemurungan.

Sepia 200 bertugas memembaiki tisu-tisu dan sel -sel kulit yang mati, menyingkirkan kesan jeragat dan bintik-bintik hitam diwajah secara dalaman. Sepia 200 juga sungguh lembut tindakannya tanpa menyebabkan kesan pengelupasan yang akan menipiskan kulit. Selain itu sepia 200 memberi nutrisi yang baik untuk kesihatan kulit. Memperbaiki struktur kulit yang rosak dan mengenerasikan

Melasma Free

Masalah jeragat sering menganggu penampilan sesorang wanita, namun masalah jeragat jarang-jarang terjadi kepada lelaki. Ini ialah kerana jeragat atau melasma adalah berkaitan masalah hormon, dan boleh dikatakan wanita mengalami masalah ketidakstabilan hormon lebih kerap berbanding lelaki.   Kebanyakkan masalah kesihatan wanita adalah berpunca dari ketidakstabilan hormon seperti jeragat.

Kenapa Biochemic ?

Biochemic atau garam tisu adalah persediaan homeopathy di dalam bentuk mineral inorganic yang menyamai garam mineral yang terdapat di dalam tubuh manusia. Terdapat 12 garam mineral di dalam tubuh manusia, seperti yang telah dibuktikan oleh pengasas perubatan biokimia atau biochemic iaitu Dr Shuessler seorang doktor  Jerman yang mengkaji abu mayat pada akhir tahun 1880 dan mendapati terdapat 12 garam mineral di dalam tubuh manusia.

Pada pendapat Dr Shuessler 12 garam mineral ini amat penting untuk mengimbang aktiviti selular (cellular activity) dan kesihatan pada umumnya. Kekurangan garam mineral ini adalah amat kritikal untuk tubuh mengimbang sistem tubuh dan terjadi ketidakselesaan pada tubuh (dis-ease) . Penemuan ini telah memanfaatkan  jutaan orang dengan mengguna kaedah biochemic pada potensi rendah untuk membantu mempercepatkan penyerapan nutrient, proses ini akan menguatkan dan menambah tenaga kepada tisu-tisu yang hidup. Garam tisu akan memberi sokongan kepada fungsi sel yang lebih cekap mengekalkan tahap kesihatan pada tahap terbaik, menambah baik keadaan fizikal dan emosi.

Garam tisu akan membantu fungsi asas sel-sel termasuk mengimbang kuantiti air, penghadaman, menyahtoksin, elastisiti sel-sel, menambah oksigen, membekal nutrisi dan sodium-postasium pada kadar yang stabil. Kaedah ini telah terbukti berkesan lebih 200 tahun, malah amat selamat untuk bayi baru lahir, ibu mengandung dan dewasa. Melasma Free adalah gabungan beberapa remedi garam tisu yang digelar sebagai “bioplasma”. Bioplasma ini akan membantu mengimbang hormon dan akan menghapus jeragat atau melasma  yang menganggu penampilan anda.

Punca Jeragat (Melasma/Chloasma)

Punca terjadi melasma tidak dapat dikenalpasti sehingga kini, tetapi hasil dari kajian patologi (kajian penyakit), melasma mungkin berpunca dari pengambilan pil perancang, terapi penganti hormon (HRT dan progesterone), ubat penenang, sejarah di dalam keluarga dan  kerap terdedah kepada sinaran matahari. Kebanyakkan kes melasma atau  jeragat adalah berpunca kerana terdedah kepada sinaran uv yang terlalu kerap.

Kerap kali wanita mengandung juga akan mengalami jeragat, ia dipanggil chloasma. Wanita mengandung akan mengalami pertambahan hormon estrogen, progesterone dan melanocyte stimulating hormone (MSH) sewaktu trimester kedua dan ketiga. Begitu juga wanita yang mengambil terapi penganti hormon sewaktu pra dan selepas menopause, di mana hanya hormon estrogen yang menguasai tubuh wanita tersebut.

Cara terbaik untuk “consume” kedua-dua remedi ini dengan mengguna kaedah selang-seli kalau orang kampung saya kata “alternate”. Contohnya begini tidak semestinya di mulai dengan Sepia 200 atau Melasma Free.
Jika anda bermula dengan mengambil Melasma Free contoh hari pada hari Isnin, esoknya hari Selasa Sepia 200 pula.
  • Isnin – 4 biji Melasma Free di kemam/hisap sebelum makan atau sewaktu perut kosong 3 kali sehari.
  • Selasa – 4 biji Sepia 200 di kemam/hisap sebelum makan atau sewaktu perut kosong 3 kali sehari.
  • Rabu – Melasma free, ulang langkah seperti di atas
  • Khamis – Sepia 200, ulang langkah seperti di atas
  • Jumaat – dan seterusnya sampai habis dan order yang baru hehe…
Disarankan untuk mengambil selama 90 hari berturut-turut untuk mendapat kesan yang terbaik
FAQ
1. Saya hamil dan mengandung,boleh ambil remedy ini?
Boleh, sepia dan melasme free adalah remedy oral yang kaya dengan garam mineral dan baik untuk ibu-ibu mengandung dan anak dalam kandungan.
2. Adakah ubat ini dapat kelulusan dan ada KKM ?
Sepia,melasme free, carmino complexion cream dan merry gold soap bukan di lkasifikasikan sebagai ubat  dan tidak tertakluk dengan akta racun 1952. Oleh itu semua remedy single homeopathy bukannya ubat dan tidak perlu KKM.
3. Adakah remedy ini halal ?
Ya.sudah tentunya halal,kandungannya tiada unsur-unsur binatang dan meragukan.
4. Bolehkah ambil dengan ubat lain?
Boleh, jarakakan 1-2 jam dan jangan ambil serentak
5. Berapa lamakah tempoh keberkesanannya?
Tempoh bergantung pada masalah dan punca jeragat samada masalah hormon dll. Cadangan hendaklah diambil dalam tempoh 3-5 bulan untuk mendapatkan kesan terbaik dan penyembuhan secara holistik.
6. Bagaimanakah cara cepat nak membelinya?
Cara cepat sila SMS code M3 atau M4 ke 0123400557
7. Apa beza M3 dan M4?
M4 adalah set lengkap terdiri daripada 4 produk dengan 2 remedy oral,1 soap dan 1 cream.Manakala M3 tiada cream. Jika jeragat anda masalah berpunca daripada hormon,genetik set M3 memadainya. Jika jeragat berpunca daripada cuaca,dan dedahan panas serta kulit mengelupas set M4 baik untuk anda. Set M4 ini sesuai dan bagus sekali bagi mereka yang ingin mencatikakan kulit dan memutihkan secara semulajadi kerana cream carmino complexion yang digunakan sebelum tidur baik untuk nutrisi kulit.
8. Saya takut nak beli online,takut kena tipu?
Kami menjalankan perniagaan secara jujur di online sudah sekian lama. Pelanggan kami tiada masalah menerima pesanan mereka.
9. Berapa lamakah proses penghantaran?
Kami menggunakan khidmat poslaju.Anggaran sampai 1-3 hari bekerja di semenanjung. 2-5 hari bekerja di sabah dan sarawak.
10. Bilakah pesanan akan dipos jika bayaran sudah dibuat?
Kami akan semak bayaran anda dan jika bayaran sudah disahkan.Pengeposan akan dibuat pada hari yang sama bagi order sebelum 4 pm. Dan selepas 4 pm akan dipos keesokan harinya.
11. Produk ini asal dari mana?
Material produk diimport dari Pakistan dan India. Formulasi dibuat oleh pakar homeopathy Dr Anwar dari Malaysia.semua bahan yang digunakan halal dan suci.
Antara testimonial mereka yang sudah berjaya
lovelysuzie
Testimonial dr FB oleh lovely Suzie dah 10 kali laser jeragat masih tidak sembuh dengan remedy homeopatu jeragat sudah pudar.TQ pada suzie

wpid-photogrid_1393345585304.jpg

wpid-photogrid_1393311844673.jpg

testi33

testi3

testimonial 

Order sila sms dengan code

M4   ke   0123400557

 

wpid-photogrid_1393345585304.jpg

Kini set rawatan jeragat M3 hanya RM150 sahaja terdiri daripada 3 produk iaitu Sepia 200,Measme free dan merry gold soap.Pos percuma seluruh Malaysia

Kini set rawatan jeragat M4 hanya RM190 sahaja terdiri daripada 4 produk iaitu Sepia 200,Measme free,carmino complexion cream dan merry gold soap.Pos percuma seluruh Malaysia

Apa beza M3 dan M4

M4 adalah set lengkap terdiri daripada 4 produk dengan 2 remedy oral,1 soap dan 1 cream.Manakala M3 tiada cream.

Order sila sms dengan code

M3   ke   0123400557

atau

M4   ke   0123400557

85 thoughts on “Rawatan jeragat berkesan

  1. Sya nk mencuba tuk jeragat.

    1. untuk pemahaman lanjut sila baca artikel di url dibawah

      ubatjeragat.com/jeragat

      1. Sy nk mencuba produk ni

  2. sy mgalami jeragat yg susah utk hilang .mcm2 sy guna tapi x hilang2 jgk jeragat kat muka sy.klu sy ingin mcuba yg maner hrus sy guna dgn mslh yg sy hadapi skrg ni

  3. Mcmana nk order

  4. Soalan: bolehkah lelaki menggunakan ubat ni???

  5. Berapa lama masa diambil utk npk kesannya? Sy dah mcm2 cuba tp setakat ini tak berkesan. Utk kulit mulka tak sekata boleh juga ke?

  6. Salam. Sya mempunyai kulit yg kering, biji2 kecil ..bolehkah produk ini membantu ? Adakah ia tidak menganggu perut atau apa jua masaalah kesihatan lain

  7. Muka sy berjeragat.sy tlh mndptkan rawatan doktor dimana doktor meyapukan asid je muka sy dan kini sy lihat muka sy berparut dn kesan jeragat msh x hlng.pada pndpt puan pruduk yg mna satu harus sy cuba?

  8. Saya nak cuba..yg melasma free tu..

    1. Order rujuk how to buy

  9. M4

  10. Pm prod price pls

  11. Nia nak set M4…..ada harga PROMOSI ke???
    Bg akaun

  12. Sy nak mencuba urk jeragat,macam mana nak order…

    1. Sangat bagus untuk jeragat

      1. Saya nak membelinya.mcm saya nak mendapatkan ccc ni

    2. Set m4 rm190

      Order send whatsapp M4 ke 0123400557

  13. Berapa harga for set 4 and set 3

    1. M4 rm190
      m3 rm150
      ubatjeragat.com/rawatjeragat

  14. Set m4 blh tahan brapa lamayer

    1. Dua bulan

  15. Saya nk oder.

  16. Order sepia 200

    1. Sepia 200 rm80
      order sila whatsapp sepia ke 0123400557

  17. Pos percuma seluruh malaysia tu termasuk sabah dan sarawak ke?

    1. Jika malaysia semua free
      sabah dan sarawak termasuk malaysia

  18. beri cadangan yang sesuai untuk jeragat yang kelihatan seperti topeng dan berwarna coklat. usia hampir 50 , pori2 terbuka dan struktur kulit sedikit kendur

    1. Ada masalah period or sembelit?

  19. Sy nak cuba m4

    1. M4 rm190
      belian rujuk
      ubatjeragat.com/rawatjeragat

  20. Jeragat sy cuma 4 atau 5 titik je di kiri n kanan pipi sy. Produk mana y sy kena amek?

    1. Jika tiada masalah period or sembelit
      set smf sesuai

  21. Umur akak 51 tahun. Jeragat akak tumbuh sedikit di bawah mata kiri dan d sblh kanan pipi. Banyak cara yg dah akak buat antaranya sapu krim dan sabun pencuci muka utk jeragat tp msih tak dpt hilang sbb tu akak takut nak pakai apa2 produk. Kalau produk puan ni menghilangkan mslh akak ni..rasanya akak la org yg bahagia sgt2 dan akan promot pd org lain pula…skrg ni akak mempunyai mslh x dtg haid lebih kurang 12 thn dah..boleh tak akak pakai produk ni.dan produk yg mana sesuai dgn akak.

    1. ubatjeragat.com/rawatjeragat

  22. saya ingin mencuba product anda.. Jeragat saya di pipi kiri dan kanan.. Product mana kah yg sesuai utk saya gunakan..

  23. Saya ada masalah jeragat… set mana yang perlu saya ambil

  24. Bagaimana cara pembayarannya?

  25. muka saya ada masalah kesan hitam terkena percikan minyak panas.adakah produk ini boleh menyelesaikan masalah saya.ia bukan jeragat tapi kesan hitam kerana percikan minyak panas

    1. ubatjeragat.com/rawatjeragat

  26. Muka ada jragat.malah bdan pun ada.yg mana sesuai untuk saya

  27. Sya berusia hmpir 50 thn.Kulit bjeragat blh di ktakan hmpir 90%,sya dah buat laser berkali2,,x jgk hilang spt terbakar.plbgai produk sya gna tmsuk lah local produk..pengelupasan .Sya dah buat ,laser dgn doktor yg bertauliah tpi x jgk hilang rsanya lbh jelas klihatan, jeragat mcm merebak ke muka.Ringkasnya blh sarankan kpd sya set mna yg sesuai utk mencerahkan muka dan hilangkan kesan2 laser atau jeragat.Utk pengetahuan puan..piriod sya mmg x mnentu sejak akhir2 ini ada kalanya sebulan tidak piriod.

    1. set smf sesuai
      ubatjeragat.com

  28. saya nak cuba

  29. Bintik hitam mula ada di bhgian hidung dan pipi…produk ape yg sesiai….

  30. sy berumur 50 thn, sy mengalami masalah jeragat dan liang pori yg terbuka yg agak kasar. Set mn yg perlu sy ambil.
    Adakah sy perlu berhenti memakai cream2 yg gunakn sekarang jika sy menggunakan produk ini.
    Adakah sepia 200 blh di mkn bersama ubatan lain.
    Berapa lamakah ianya akn menampakkan keberhasilannya

    1. Set smf
      ubatjeragat.com/faq

  31. Salam…ubat ni sesuai x untuk ibu yg menyusukan bayi & sedang mkn pil perancang?

  32. Muka sy berjeragat di pipi kiri n kanan dan di dahi.Bermcm-mcm sy pakai product pengelupas..mula2 ok lama2 jeragat makjn byk naik.Mungkin dia hnya hilang diatas kulit aje tp masih ada didlm kulit.Sy pun ada masalah buah pinggan.tp tidak la kronik.Selepas mkn ubat buah pinggan 3 thn lps period sy jd tk menentu.Mungkin perubahan hormon kot.Set mana yg patut sy ambil.Sy ingin mencuba.Confirm ke boleh hilg dn berapa lama ada perubahan.

  33. Kalau masalah kutil kulit..boleh ke guna set smf ni..tq..

    1. boleh

  34. sy ada mkn ubat dr klinik darah tinggi n kencing manis. ada tak mengunakannya. sy nak order M4 bagai mana caranya

  35. sy ada mkn ubat dr klinik darah tinggi n kencing manis. ada tak masalah mengunakannya. sy nak order M4 bagai mana caranya

  36. ada tak set percubaan

  37. Assalam…
    Boleh ke ambil prdck ni masa haid..?

    1. wasalam,boleh

  38. jeragat akak satu muka tebal ape yang perlu akak gunakan.kalau akak gunakan set sepia 200 berapa lama dapat kesan dan cara mana akak blh oder.

  39. Assalamualaikum..
    saya berumur 49 tahun dan mengalami masalah jeragat di kiri dan kanan pipi serta sedikit di hidung dan juga seperti tompokan misai dibawah hidung. Set manakah yang perlu saya gunakan. Sekarang saya menggunakan produk Dwajah. Adakah boleh saya terus memakai produk tersebut disamping menggunakan set yg disyorkan nanti.

  40. Bagi no Accaunt mbb @ cimb

    1. ubatjeragat.com/melasma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *