FAQ

FAQ
1. Saya hamil dan mengandung,boleh ambil remedy ini?

Boleh, sepia dan melasme free  dan remedy oral yang lain adalah remedy oral yang kaya dengan garam mineral dan baik untuk ibu-ibu mengandung dan anak dalam kandungan.

2. Adakah ubat ini dapat kelulusan dan ada KKM ?

Semua remedy single homepathy dan biochemic bukan di klasifikasikan sebagai ubat  dan tidak tertakluk dengan akta racun 1952. Oleh itu semua remedy single homeopathy dan biochemic bukannya ubat dan tidak perlu KKM. Oleh  sebab itu  remedy homeopathy tidak dipangil ubat kerana bukan dalam pengelasan ubat.

3. Adakah remedy ini halal ?

Ya.sudah tentunya halal,kandungannya tiada unsur-unsur binatang dan meragukan.

4. Bolehkah ambil dengan ubat lain?

Boleh, jarakakan 1-2 jam dan jangan ambil serentak

5. Berapa lamakah tempoh keberkesanannya?

Tempoh bergantung pada masalah dan punca jeragat samada masalah hormon dll. Cadangan hendaklah diambil dalam tempoh 2-6 bulan untuk mendapatkan kesan terbaik dan penyembuhan secara holistik.

6. Bagaimanakah cara cepat nak membelinya?

Belain boleh dilakukan diweb ubatjeragat.com atau wasap kode JERAGAT KE 0123400557

7. Apa beza SMFEC,ADF,AADF dan lain-lain remedy?

 

 Rawatan dan pemberian remedy bergantung kepada masalah dan punca jeragat yang dihadapi seperti masalah hormon,masalah penggunaan pil perancang dll. Oleh itu bagi mendapatkan remedy yang sesuai dengan masalah jeragat anda. Anda boleh wasap disini sila klik http://biochemic.wasap.my  untuk mendapat khidmat nasihat percuma.
8. Saya takut nak beli online,takut kena tipu?

Kami menjalankan perniagaan secara jujur di online sudah sekian lama. Pelanggan kami tiada masalah menerima pesanan mereka.

9. Berapa lamakah proses penghantaran?

Kami menggunakan khidmat poslaju.Anggaran sampai 2-3 hari bekerja di semenanjung. 2-5 hari bekerja di sabah dan sarawak.

10. Bilakah pesanan akan dipos jika bayaran sudah dibuat?

Kami akan semak bayaran anda dan jika bayaran sudah disahkan.Pengeposan akan dibuat pada hari yang sama bagi order sebelum 2 pm. Dan selepas 2 pm akan dipos keesokan harinya.

11. Produk ini asal dari mana?

Material produk diimport dari Germany, Pakistan dan India. Formulasi dibuat oleh pakar homeopathy dan biochemic tempatan  dari Malaysia.semua bahan yang digunakan halal dan suci.

 

12. Saya perlu ambil set atau single produk

 Rawatan dan pemberian remedy bergantung kepada masalah dan punca jeragat yang dihadapi seperti masalah hormon,masalah penggunaan pil perancang dll. Oleh itu bagi mendapatkan remedy yang sesuai dengan masalah jeragat anda. Anda boleh wasap kode MELASMA ke 0123400557 untuk mendapat khidmat nasihat percuma.

Disarankan untuk mengambil selama 2-6 bulan hari berturut-turut untuk mendapat kesan yang terbaik.

 

13. Jika saya tidak mengambil remedy ini lagi adakah jeragat saya akan kembali semula?

Remedy biochemic dan homeopaty bersifat mengimbangi seluruh tubuh supaya sihat.Jeragat tidak akan terjadi jika sudah sembuh sepenuhnya dan selagi anda tidak mengambil bahan-bahan yang boleh menyebabkan jeragat seperti pil hormon seperti pil perancang,stress,penggunaan skincare dan kosmetik bersifat kimia dan gaya hidup tidak sihat.

Inginkan konsultasi jeragat sila,wasap kode MELASMA ke 0123400557 kerana tiap orang tidak sama remedy bergantung pada masalah dan simptom atau klik terus link ini untuk wasap http://biochemic.wasap.my

 

14. Adakah biochemic dan homeopathy mempunyai pantang larang?

Elakkan cafein 30 minit sebelum dan 30 selepas memngambil remedy biochemic dan homeopathy kerana cafein boleh melambatkan proses penyerapan.Melanin juga suka terbukti secara saintifik menyebabkan melanin bertambah dan tidak bagus untuk rawatan jeragat.

 

15. Bolehkah saya ambil skincare,ubat,jamu,vitamin lain bila mengamalkan remedy ini?

Boleh,cuma perlu jarakkan waktu pengambilan 1-2 jam.Jangan ambil serentak.Skincare pastikan yang bukan non chemical base. Skincare chemical akan merosakkan kulit kerana ada bahan kimia berbahaya seperti mercury dll. Kebanyakan krim,serum pengelupasan dipasaran 95% mengandungi bahan kimia walaupun jumlahnya sedikit. Cari yang organic.

 

24 thoughts on “FAQ

  1. Saya berumur 51 tahun dan mengalami masalah jeragat sejak tahun lepas serentak dgn saya menopouse. Dulu saya pernah mengambil pil perancang. Jadi apakah set yang sesuai?

  2. Saya Nak tanya, ubat homeopathy ni ada effect tak kalau saya pegguna iud.

  3. Sy nk tahu harga dua item di ats

  4. Sy berumur 56 tahun dan mempunyai jeragat di bahagian hidung dn kedua belah pipi dan warna kulit yg tak serata,pores yg,porse yg terbuka…set yg mana yg sesuai utk sy…tk

  5. Asalam..berala harga utk 2produk ni?sy punya bintik2 htm dimuka & bdn..boleh hilang ke?

  6. Bagaimana dengan coffer? Saya difahamkn dulu apa2 ubat homeopati jika diambil..coffee jgn minum. Minta pencerahan. Tetima kasih

    1. boleh,jarak 30 minit sebelum dan selepas ambil remedy

  7. Saya ada gastric, boleh kah saya ambil pil2 ini SETELAH mkn pagi?

  8. Time period bole makan ke…
    Jika makan ubat perancang…macam mana ye

  9. Boleh tak apabila mengambil sepia 200 dan melasma free,dlm masa yang sama menggunakan produk skincare yang lain(luaran).

  10. Saya da cuba beberapa produck jeragat…dari yg murah hingga lah ratusn ringgit tp.tetap xberkesan….produck make up yg saya gunakn sudah berbelas tahun saya gunakn my b faktor umur atau hormon yg xsetabil.saya berumur 44tahun..dan terpaksa menggunakan make up yg tebal..untuk.menutupi tompok jeragat saya…pipi..hidung atas mata…apakah produck yg perlu saya gunakan.Dan sahabat2 saya memuji raut wajah saya cantik padahal hakikat nya disebalik bedak ada tompok jeragat yg degil.bantulah saya

  11. ingin tau lebih lanjut lg produk ni..mcm mana nak contact ye.plz reply

  12. Saya dari Singapura. Bagaimana saya nak order?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *