Posted on

Dandelion 30 Remedi Untuk Hapus Jeragat dan mengawal berat badan

hapuskan jeragat dan kawal berat badan
hapuskan jeragat dan kawal berat badan

 

Jika sebelum ini Fragaria Vesca 30 mendapat sambutan yang sangat hangat kerana kesannya sangat pantas untuk membantu memudarkan jeragat serta mencerahkan kulit, kini diperkenalkan pula DANDELION 30 atau Taraxacum Officinale. Remedi homeopathy dari bunga yang sangat cantik yang mempunyai manfaat kesihatan yang sangat hebat.

Di Negara yang mengalami 4 musim Dandelion sangat popular sebagai tonik hati atau detox hati. Taraxacum Q yang diproses mengguna kaedah ekstrak akar dan daun Dandelion yang direndam di dalam ethanol untuk mendapat khasiatnya secara mentah. Taraxacum Q atau Dandelion Q ini mempunyai kesan yang sangat hebat untuk mencerahkan kulit yang gelap dan menghapus jeragat, tetapi mendapat kesukaran untuk membawa masuk ke Malaysia buat masa ini. Kami sedang berusaha untuk mendapat kelulusan dan akan memasarkan kepada anda namum sudah pasti stoknya sangat terhad.

 

Walaubagaimana pun Dandelion 30 adalah remedi homeopathy yang di “potentized” atau yang diproses mengguna kaedah homeopathy dan ianya amat berbeza kaedah memproses untuk mendapat zat Dandelion secara ekstrak. Kaedah potentize ialah kaedah campuran “dos yang sangat kecil” di mana 1 titis Dandelion Q akan di campur dengan beribu-ribu malah berpuluh ribu titis air. Walaupun campurannya “highly diluted” ini tidak bermakna kesan untuk manfaat kepada kesihatan sudah terjejas, tanggapan ini salah sama sekali malah ianya sangat berkesan dan bebas dari kesan sampingan.

 

Hasil dari kajian pakar-pakar homeopathy terhadap manusia yang mengalami masalah kulit seperti jeragat, jerawat dan parut membuahkan hasil yang sangat-sangat memberangsangkan.

 

Taraxacum Officinale amat terkenal sebagai “Dandelion atau liver detox” jika diproses secara tradisional dan fungsinya diperkayakan dengan hasil kajian yang diuji kepada manusia oleh pakar-pakar homeopathy. Remedi homeopathy tidak diuji kepada haiwan kerana remedi homeopathy sangat selamat. Setelah diuji Dandelion 30 mempunyai manfaat lain selain mencerahkan kulit dan jeragat. Dandelion 30 juga amat membantu untuk melegakan masalah.

 

         Gastrik
         Meloya dan serangan muntah-muntah (bilious)
         kanser di pepundi
         Mengawal berat badan dan remedi untuk slim yang sangat hebat (weight loss)
         kulit kekuningan seperti sakit kuning atau jaundice atau jeragat yang kekuningan. Dandelion juga dikenal pasti sebagai remedi yang mampu mencerahkan kulit.

Homeopathy sangat berjaya untuk mengatasi masalah jeragat kerana pendekatan rawatan “seluruh tubuh” dengan memfokus isu kesihatan yang menjadi punca kepada sesuatu penyakit. Seperti yang telah diketahui ramai, punca utama jeragat ialah hormon, sun burn, penggunaan kosmetik yang berlebihan dan juga keturunan.

Secara amnya Dandelion 30 dan Fragaria Vesca mempunyai persamaan , tetapi Dandelion 30 sangat-sangat membantu membuang toksin di dalam hati sekiranya hati tidak mampu bekerja dengan cekap. Sementara Fragaria Vesca mampu mencerahkan gigi dan menghalang terjadinya calculi atau batu di dalam organ penting seperti buah pinggang.

Oleh itu gabungan Dendelion 30 dan Fragaria Vesca 30 adalah gabungan remedi yang mantap untuk mendapat kesan yang hebat selain dari tambahan Sepia 200 dan Melasma Free.

 

Dandelion 30 “Liver Detox” Yang Sangat Hebat

 

Hati (liver) dan buah pinggang dianggap sebagai antara organ-organ terpenting di dalam tubuh yang memainkan peranan penting untuk pelbagai masalah penyakit terutama kesan kepada penyakit kulit jika hati dan buah pinggang tidak berupaya membuang toksin dengan cekap. Jeragat, jerawat dan pertambahan berat badan juga akan terjadi jika hati dan buah pinggang berada di dalam keadaan yang lemah dan tidak sihat.

Hati dan buah pinggang dan sistem penghadaman memainkan peranan amat penting untuk menguatkan sistem tubuh secara amnya. Oleh itu untuk memastikan tubuh anda sihat,  hati dan buah pinggang haruslah berfungsi dengan cekap untuk mempastikan buah pinggang “mencuci” darah dan hati mampu membuang toksin dan bahan-bahan tidak berguna di dalam tubuh.

 

Bagaimana Dandelion 30 Membantu Hati dan Buah Pinggang?

 

Khasiat Dandelion amat hebat dan digunakan sejak ratusan tahun di dalam bentuk “tincture”. Tincture adalah proses merendam akar Dandelion di dalam Ethanol dan mengguna beberapa titis dari tincture tersebut untuk diminum selepas dicampur sedikit air. Walaubagaimana pun di dalam bentuk tincture terdapat kesan sampingan tetapi tidak ada kesan sampingan jika diproses secara homeopathy. Berikut ialah bagaimana Dandelion berfungsi:

         Membantu hati untuk bekerja dengan lebih cekap
         Membantu buah pinggang agar lebih cekap dan sihat untuk “detox” bahan-bahan toksik didalam darah
         Sistem penghadaman akan menjadi lebih efektif
         Mengurangkan lebihan air di dalam tubuh.

 

Dandelion 30 dan Manfaat Kesihatan

 

Dandelion 30 dari daun sehingga ke akarnya mengandungi nilai perubatan yang tinggi untuk tubuh kerana
        Dandelion mengandungi anti-oxidant, penghalang penyakit dan sebagai bahan menggalak kesihatan yang selamat. Hasil kajian yang dijalankan dandelion mengadungi. Sangat berkesan untuk menghalang penyakit kulit seperti jeragat dan jerawat.
        Mengandungi sumber vitamin A dan paling tinggi sumber vitamin A berbanding tumbuhan yang sejenis dengannya. Vitamin adalah sumber penting untuk kesihatan kulit.
        Mengandungi rendah kalori. Menyediakan 45 kalori / setiap 100 gram. Ianya dianggap sebagai sumber fiber diet dan bagus untuk penghadaman. Berfungsi sebagai tumbuhan yang digunakan untuk mengawal paras kolesterol dan untuk menurunkan berat badan.
        Mengandungi carotene-β, carotene-α, lutein, crypto-xanthin and zea-xanthn. Flavonoids (carotenes) mebantu tubuh menghalang kanser paru-paru dan kaviti. Zeaxanthin mempunyai photo-filtering berfungsi melindungi retina dari sinar UV.
        Mengandungi sumber potassium, kalsium, magnesium dan zat besi. Zat besi untuk kestabilan  sel darah merah.        Dandelion juga mengandungi vitamin-vitamin penting untuk tubuh seperti folic acid, riboflavin, pyridoxine, niacin, vitamin-E dan vitamin-C.
Berikut ialah pecahan mengikut peratusan :

 

9% of dietary fiber, 19% of vitamin B-6 (pyridoxine), 20% of Riboflavin,58% of vitamin C, 338% of vitamin A, 649% of vitamin K, 39% of iron and 19% of calcium. (Note: RDA-Recommended daily allowance)

Selain hebat untuk kulit , Dandelion juga amat hebat untuk mengawal berat badan.

 

Jadi apabila anda sudah mencuba pelbagai ubat ejragat dipasaran tetapi tidak sembuh. Anda harus ambil dandelion untuk membetulkan kembali semula fungsi hati supaya hati anda bersih daripada toksin dan ubat yang anda makan akan berkesan dan dapat diserap kembali untuk mendapat manfaat

 

Belian dandelion boleh dibuat dilink dibawah

 

http://www.ubatjeragat.com/shop/jeragat-2/dandelion-30-rawat-jeragat-dan-kawal-berat-badan/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *