5RH

Set 5RH rawatan jeragat secara holisticjeragat

Ramai yang tidak faham dengan punca jeragat.Mereka beranggapan bahawa dengan menyapu krim dimuka dan makan beberapa produk makanan tambahan sahaja masalah mereka akan pulih.

Ini adalah konsep yang salah sama sekali dan hasilnya anda dibayangi kebingungan kerana sudah berkilo-kilo krim dicuba dan berpuluh-puluh produk digunakan masalah anda tidak pernah selesai.

Malahan ada yang menghabiskan beribu-ribu ringgit  membuat rawatan laser tetapi masalah selesai hanya seketika sahaja..Jeragat akan timbul  datang balik selepas beberapa bulan kemudian kerana punca jeragat bukan sahaja disebabkan kulit luaran sahaja.

Mengapa perkara ini terjadi  ?

Jawapannya mudah ringkas sahaja.Jeragat terjadi disebabkan oleh faktor hormon, genetik,cuaca dan penggunaan alat kosmetik yang mengandungi pengelupasan.Faktor umur adalah faktor utama. Kebiasaan jeragat terjadi kepada wanita yang berusia 25 tahun keatas. Perubahan hormon yang berlaku kepada mereka menyebabkan jeragat terjadi.

Perubahan hormon ini biasa berlaku?

 • Semasa proses kehamilan dan mengandung.
 • Selepas bersalin atau melahirkan anak.
 • Kedatangan haid yang tidak stabil.
 • Pra monopause
 • Monopuase
 • Penggunaan ubat-ubatan kimia yang menggangu hormon seperti pil perancang dll

Faktor yang kedua terjadinya jeragat ?

 • Penggambilan makanan kesihatan yang tercemar dengan bahan GMO dan sintentik.
 • Penggunaan pil vitamin dan makanan tambahan yang tidak berkualiti.
 • Pengambilan makanan yang tercemar dengan suntikan hormon seperti ayam,daging dll.
 • Penggunaan kosmetik yang mengandungi pengelupasan.

Faktor ketiga terjadi jeragat?

 • Dedahan cuaca panas yang terlampau dan lama.
 • Dedahan cahaya matahari yang mengandungi UV.
 • Bekerja ditempat panas dll.

Faktor pertama dan kedua adalah merupakan faktor yang terbesar dan faktor ketiga adalah faktor sampingan.

Jadi bagaimana nak rawat jeragat dengan berkesan ?

Penemuan saintifik dan sudah terbukti berkesan andalah menggunakan kaedah alternatif yang selamat dan berkesan menggunakan kaedah biochemic iaitu kaedah homeopati menggunakan garam tisu mineral.Bebas kesan sampingan sebab menggunakan mineral semulajadi dan bukannya bahan kimia serta boleh diambil oleh semua orang bahkan kanak-kanak sekali pun selamat.

Tetapi konsep perubatan homeopathy bukanlah bersifat “sniper” iaitu menembak tepat kepada masalah kesihatan seperti kebanyakkan ubat-ubat yang berkonsep “drug”. Sebaliknya remedi homeopathy menjadi “askar peninjau” yang mengenal pasti punca masalah dan akan bertindak merawat punca masalah tersebut. Tidak dinafikan kadang-kadang remedi homeopathy memang agak lambat, tetapi kesannya boleh diharapkan.
Ini bermakna jika merawat jeragat, bukan hanya jeragat sahaja yang dirawat tetapi remedi homeopathy akan merawat seluruh badan. Secara logiknya jika terjadi jeragat maka akan ada puncanya seperti masalah hormon yang menjadi masalah utama setiap wanita. Terjadinya jeragat pada seseorang wanita itu disebabkan oleh faktor mengandung, mengambil pil perancang dan hormone replacement therapy (HRT), di mana semuanya akibat masalah hormon. Selain dari faktor genetik, bangsa dan terdedah kepada sinaran matahari (UV).

set_5rh

Set ini sangat berkesan dan terbukti telah berjaya mengatasi  masalah jeragat dengan kos yang amat minima. Keberkesanan gabungan 5 remedi ini telah dicuba di India dan Pakistan yang menunjukkan statistik kejayaannya sebanyak 90%!!.

Set Jeragat 5RH mempunyai regim pengambilan yang sangat holistik, oleh itu setiap set Jeragat 5RH akan mampu bertahan selama lebih kurang 3 bulan.

Perbandingan rawatan dan kos yang perlu dibayar.

Pengelupan kimia (peeling) kos rawatan RM450-RM600 sekali rawatan,Ini melibatkan penggunaan larutan kimia untuk menghasilkan penglupasan kulit yang mengandungi lapisan melasma.Ianya agak berkesan untuk melasma tetapi harus diikuti dengan penjagaan kulit yang rapi. Hasilnya. Lebihkurang 50-70% melasma akan kurang. Ianya lebih sesuai untuk melasma epidermal

Laser kos rawatannya RM2000 atau lebih untuk sekali rawatan, Cara ini lebih berkesan untuk Hori’s Naevus dan Solar Lentigenes kerana gelombang laser boleh masuk lebih jauh kedalam. Rawatan ini juga sesuai untuk melasma dermal ( jeragat yang berada pada lapisan dalam kulit).

Mikrodermabrasion dan HV Iontophoresis.Cara ini menggunakan satu alat untuk menghasilkan penglupasan secara mekanikal. Ia kemudiannya diikuti dengan rawatan Vit C Iontophoresis yang akan mencerahkan kulit. Berkesan untuk mereka yang mempunyai kulit yang anjal dan tebal.Kos RM 750 – 900 ( Untuk 6 kali rawatan)

Mengapa Set Jeragat 5RH dikatakan Holistik ?

5 Remedi Homeopathy Secara Holistic Untuk Jeragat

Rawatan Homeopathy secara holistic ialah mengambil remedy secara “single remedy” untuk menangani pelbagai permasalahan pathologi penyakit yang dideritai. Single remedy mempastikan setiap pesakit mendapat dos yang secukupnya berbanding dos secara kombinasi.

Mengapa  Perlu Mengambil 5 Remedi

Kerap kali jeragat akan tejadi didalam pelabagai bentuk atau dipanggil “Mixed Melasma”.  Jeragat yang terjadi kepada setiap individu tidak mempunyai bentuk, symptom dan karakter yang sama. Oleh itu setiap remedy dibawah berupaya untuk mengatasi pelbagai bentuk kepelbagaian jeragat itu sewaktu rawatan.

Remedi dibawah ialah mengikut case-analysis di India yang melibatkan beberapa individu dengan kadar penyembuhan mengatasi masalah jeragat atau pigmentasi sebanyak 90% .

(1)  Remedi 1 – TO200

(Ambil 4 biji dihisap 2 kali sehari  untuk hanya 1 hari)

Berikut ialah symptom, karakter dan bentuk jeragat yang berkaitan, tetapi tidak semestinya meliputi  kesemua;

Dry skin with brown spot. Hydrogenoid constitution. skin looks dirty. Face, pale, waxy, shiny; dark under eyes; spiderlets on.

(2)  Remedi – CS200

(Ambil 4 biji dihisap 2 kali sehari setiap hari selama 1 minggu)

Berikut ialah symptom, karakter dan bentuk jeragat yang berkaitan, tetapi tidak semestinya meliputi  kesemua;

Chloasma, yellowish stains on nose and cheeks; worse from exposure to sun and wind.

(3)   Remedi 3 – CT30

(Ambil 4 biji dihisap 2 kali sehari setiap hari selama 2 minggu)

Berikut ialah symptom, karakter dan bentuk jeragat yang berkaitan, tetapi tidak semestinya meliputi  kesemua;

Discoloration of skin in women with menstrual and uterine disorders.

(4)   Remedi 4 – S200

(Ambil 4 biji dihisap 2 kali sehari setiap hari selama 3 hari)

Berikut ialah symptom, karakter dan bentuk jeragat yang berkaitan, tetapi tidak semestinya meliputi  kesemua;

Chloasma; yellow spots [moth spots] the on the face, and a yellow saddle across the upper part of cheeks and nose. Suited to patient with having dark hair, rigid fibre. Ailments during pregnancy.

(5)  Remedi 5 – Sr200

(Ambil 4 biji dihisap kali sehari setiap hari selama 1 minggu)

Skin affection after local medication. Old looking. Spotted face. Skin dry, rough, wrinkled, scaly; Itching, violently at night. Scrofulous diathesis. Liver spots.  Unbreakable itching, especially from warmth. Dirty, filthy people, prone to skin affection.

Selepas tamat langkah ke 5, sila kembali ke langkah 1,2,3,4 & 5 dengan dos (kekerapan) dan tempoh masa yang sama.

Cara mengambil remedy :

Boleh guna penutup botol atau tangan yang bersih. Tablet ini berperisa manis hendaklah dihisap sehingga larut ke dalam mulut sebelum makan. Jika boleh pastikan lidah anda bersih

Berapa kos untuk set 5RH ini?

Kos untuk 5 botol ini yang dianggarkan untuk kegunaan selama 3-4 bulan hanya RM250.

Apa kata mereka yang telah berjaya

5rh testimony

rawatan jeragat berkesan

lovelysuzie

testimonial

testi3

wpid-photogrid_1393311844673.jpg

wpid-photogrid_1392425416441.jpg

https://biochemic.wasap.my

22 thoughts on “5RH

 1. Plz xplain more about this product

 2. Jeragat saya makin tebal.saya nk sesuatu untuk hilangkn jeragat saya.

 3. sy sesuai set yg mana
  sy berniaga pasar pagi
  jeragat sy dr saya umur 18
  menjadi jadi sejak ank no.2 ada…

 4. Nak tanya ttg 5RH

 5. Please explain more

 6. Hallo sis,,maaf nak tanya kalau kita ambik sepia 200 saja boleh ke jeragat hilang….?
  Ada tak produk ini di jual tempat lain misalnya di farmasi
  Atau di tempat lain..boleh dapat…?

 7. saya dah baca tpi x faham ttg cara pemakanan dan penggunaan ubat jeragat in
  boleh tolong jelas kan dan suggestkan set yang mana 1 sesuai untuk saya
  boleh juga hubungi saya dengan whatsaap di no 0137053740

 8. website ni tak jelas, jadi saya ni patut beli set yang mana, umur saya 57 tahun, jeragat dah lama juga, pakai macam macam. Pudar pun tak ketara. wbmpun jegagat saya tak gelap. Saya ada melasma ke?. Kalau tak hilang tu melasma lah kan. Tolong nasihat saya patut beli apa?

 9. hai.. sya nak tahu dengan lebih lanjut tentang ubat jeragat Set 5RH ini. Dimana blh sya membelinya.. Sya cuba whatsap number ni 0123400557 tp tak blh.knp ya.TQ

 10. Umur sy 33 tahun, mempunyai 5 org ank. Slps melahirkan pigmentasi d wajah sy semakin banyak. Sy harap dapatla d syorkan produk atau mknan tambahan utk sy. Tq

 11. Umur sy 22, pernah buat chemical peeling.. Skrg kulit sy rse burns amd merah..n kadang gatal2 bole ke remedy ni bantu sy? N kulit muka n leher warna xsme Sbb effect chemical peeling tu..

  1. set smfec sesuai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *